نمایشگر دسته ای مطالب
امکانات دانشکده زیست
امکانات دانشکده زیست
موزه جانورشناسی
این موزه متعلق به بخش جانورشناسی دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران است که توسط پروفسور فقید مصطفی فاطمی (1338 – 1289) ریاست بخش جانورشناسی وقت تأسیس شده است.
این مجموعــــــــه در مجاورت ســـاختمان زیست شناســـی قرار دارد. مـــوزه جانورشناســـی با دارا بودن بزرگترین مجموعه فون ایران (27000 نمونه) علاوه بر جمعآوری نمونههای جدید، در زمینه آموزش جانورشناسی و بیوسیستماتیک جانوری به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد و نیز ایجاد موقعیت بازدیدهای همراه با راهنما برای محققان و دانش آموزان مدارس و همچنین دانشجویان رشته هنر فعال میباشد. موزه در حال حاضر دارای کتابخانهای از مقالات فون ایران و کشورهای مجاور میباشد. این موزه دارای طیف گستردهای از انواع جانوران ایران به خصوص پرندگان و خزندگان و نیز بخشهای نمایشی و علمی میباشد. این موزه نمایشی از نمونههای جانوران گردآوری شده طی سفرهای علمی و تحقیقاتی داخلی، نمونههای حفظ شده در محلول شیمیایی، پرندگان و پستانداران تاکسیدرمی و تثبیت شده در شکلهای طبیعی و آزمایشگاهی است. بخش علمی پاسخگوی شناسایی، توصیف و نامگذاری نمونهها و تهیه بانک اطلاعاتی در مورد نمونههای جانوری میباشد.
هرباریوم مرکزی
از امکانات منحصر بفرد دیگر دانشکده هرباریوم مرکزی آن است که در سال 1363 طبق مقاوله نامه با سازمان برنامه و بودجه توسط آقای دکتر احمد قهرمان پایهریزی شد.
هرباریوم مرکزی پردیس علوم در حال حاضر حدود 105 هزار نمونه دارد و از 8000 گونه گیاهی ایران بیش از 5200 گونه در هرباریوم وجود دارد. هرباریوم دارای کتابخانهای از فلورهای منطقه و کتابهای گیاهشناسی است و تاکنون حدود 41 جلد کتاب گیاهشناسی و فلور از این هرباریوم انتشار یافته است.
این هرباریوم در حال حاضر به عنوان یکی از هرباریومهای بینالمللی محسوب میگردد. از دستاوردهای مهم این هرباریوم انتشار 26 جلد فلور رنگی ایران، کتاب تنوع زیستی گونههای گیاهی ایران، تنوع زیستی گونههای تهران، تطبیق نامهای علمی گیاهان کهن دارویی با نامهای علمی، کوروموفیتهای ایران در 4 جلد، گیاه شناسی پایه در 2 جلد و کتاب سامانههای رده بندی میباشد.