تاریخچه - دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر
تاریخچه دانشکده
جزئیات خبر
تاریخچه دانشکده ریاضی
11 11 2019 07:03
کد خبر : 9817837
تعداد بازدید : 2
دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر تحت نام "گروه ریاضی" در سال 1303شمسی در دارالمعلمین عالی شروع به کار کرد. اداره این گروه در سال 1307 شمسی به دانشسرای عالی و سرانجام در سال 1313 (سال تأسیس دانشگاه تهران) به دانشکده علوم واگذار شد.
این دانشکده با سابقه ترین مرکز آموزش عالی ریاضیات در ایران است که بیشترین سهم را در تربیت متخصصان شاخه های مختلف علوم ریاضی داشته است. بعضی از گرایش های دیگر علوم ریاضی مانند "آمار و احتمال" ، "ریاضیات کاربردی" و "علوم کامپیوتر" در این دانشکده به موازات ریاضیات محض رشد کرده و به جامعه ایرانی معرفی شده اند. نقش ممتاز و هدایتگر این دانشکده در جامعه ریاضی ایران در سال 1350 شمسی با داشتن بیشترین عضو در هیأت مؤسس انجمن ریاضی ایران نمایان گردید. در این دانشکده، در راستای تعمیق آموزش عالی ریاضیات، در سال 1337 دوره کارشناسی ارشد ریاضی راه اندازی شد، و در پی آن، به منظور گسترش پژوهش های بنیادی و تأمین اعضاء هیات علمی دانشگاه های کشور، در سال 1367 دوره دکتری ریاضی تاسیس گردید. با موافقت وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری، در سال 1380، قطب علمی زیست ریاضی در این دانشکده آغاز به کار نمود و به مدت دو دوره به فعالیت خود ادامه داد. دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تهران با بسیاری از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی شاخص دنیا موافقت نامه همکاری های دوجانبه و تبادل هیات علمی و دانشجو دارد. در حال حاضر دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر در مقاطع تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی ارشد و دکتری براساس برنامه های مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هرساله اقدام به پذیرش دانشجو در رشته های ریاضی محض، ریاضی کاربردی، آمار و علوم کامپیوتر می نماید.
در این دانشکده هم اکنون تعداد 452 دانشجوی کارشناسی، 154 دانشجوی کارشناسی ارشد و 43 دانشجوی دکتری مشغول به تحصیل میباشند.
با توجه به تخصص های موجود در دانشکده، دانشجویان تحصیلات تکمیلی بر روی مسائل تحقیقاتی زیر کار می کنند:
رياضي محض: هندسه جبري، تركيبيات جبري، جبر جابجايي و روشهاي همولوژيك در جبر جابجايي، تركيبيات، منطق رياضي، ابر ساختارهاي جبري، نيم گروههاي تبديل، توپولوژي جبري، آناليز تابعي، آناليزهارمونيك و جبرهاي عملگري
رياضي كاربردي: تحقيق در عمليات و بهينه سازي، آناليز ناهموار، آناليز عددي، دستگاههاي ديناميكي، نظريه هندسي كنترل، زيست رياضي، نظريه بازيها و رياضيات مالي
آمار: آمار بيزي، احتمال، نظريه كنترل و فرآيندهاي تصادفي، استنباط آماري، قابليت اعتماد، يادگيري آماري، آمار رسمي، كاربرد آمار و احتمال در بيوانفورماتيك
علوم كامپيوتر: نظريه الگوريتم، بيوانفورماتيك، يادگيري ماشين، هوش مصنوعي، منطق محاسباتي، نظريه محاسبات، محاسبات كوانتمي و تركيبيات محاسباتي
امکانات آموزشی:
برای دانشجویان مقطع کارشناسی، دانشکده دارای یک سایت کامپیوتری عمومی و یک سایت کامپیوتری تخصصی آمار می باشد.
برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، دانشکده دارای یک سایت پردازش موازی است که دانشجویان برای انجام امور تحقیقاتی خود از آن استفاده می کنند.
همچنین برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشکده دارای یک کتابخانه تخصصی است که دانشجویان این مقاطع می توانند از آن استفاده نمایند.
در دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر به یاد بود یکی از اساتید پیشکسوت علوم کامپیوتر ، دکتر هایده اهرابیان، یک بورس تحصیلی در نظر گرفته شده است که دانشجویان در مهرماه هر سال با فراخوان دانشکده می توانند برای دریافت آن اقدام نمایند.
امکانات پژوهشی:
دانشکده مجهز به پنج آزمایشگاه پژوهشی، جهت انجام امور پژوهشی در زمینه های بهینه سازی محاسباتی و صنعتی، سیستم های زیستی و سرطان، علوم داده و مدل سازی، هوش مصنوعی کاربردی و یادگیری ماشین و پردازش موازی می باشد.
اشتراک گذاری
https://science.ut.ac.ir/fa/web/math/article/9817837