به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی - science- دانشکدگان علوم
به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی و نیز آشنایی بیشتر مدیران، اعضای محترم هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان با امکانات و قابلیتهای کتابخانه دانشکدگان علوم، در این متن به طور اجمالی به معرفی این کتابخانه میپردازیم.
الف. معرفی کتابخانه و منابع چاپی:
عمده فعالیت کتابخانه دانشکدگان علوم به سال ۱۳۳۴ برمیگردد. این کتابخانه شامل یک کتابخانه مرکزی در طبقه سوم دانشکدگان علوم و کتابخانه دانشکده فیزیک واقع در انتهای خیابان کارگر شمالی است. مجموعه آن شامل کتاب فارسی، بالغ بر ۱۰ هزار عنوان، کتاب لاتین چاپی افزون بر ۲۸۵۰۰ عنوان، کتاب لاتین الکترونیکی بالغ بر ۴۳۰۰ عنوان، پایان نامههای دانشجویی ۷۳۰۰ عنوان، نشریات لاتین ۱۰۰۹ عنوان، نشریات فارسی ۲۱۸ عنوان، و چکیدهنامههای شیمی (از سال ۱۹۰۷ الی ۱۹۹۷)، بالغ بر ۱۶۵۰ نسخه میباشد. کتابخانه دانشکدگان علوم که تاکنون ۴ بار در سطح دانشگاه تهران به عنوان "کتابخانه نمونه" برگزیده شده است یکی از غنیترین کتابخانهها در حوزههای موضوعی علوم پایه به شمار میرود. خدمات بخشهای مختلف کتابخانه عبارتند از: بخش فراهمآوری و نگهداری (سفارش، تهیه، دریافت و ثبت منابع)، بخش سازماندهی و آمادهسازی (فهرست نویسی منابع کتابخانه)، بخش اشاعه اطلاعات (امانت، مرجع، خدمات چکیدهنامههای شیمی، نشریات و پایاننامهها)، و بخش اطلاعرسانی (راهنمایی و آموزش استفاده از پایگاههای اطلاعاتی، برگزاری کارگاههای آموزشی).
لینک جستجو در منابع چاپی کتابخانه: https://lib1.ut.ac.ir:8443/site/biblio/advanced
ب. معرفی کتابخانه الکترونیکی
کتابخانه الکترونیکی دانشکدگان علوم در سال ۱۳۹۹ در راستای اهداف پژوهشی و آموزشی دانشگاه و همچنین خدمترسانی مطلوب به دانشجویان و پژوهشگران و نیز دسترسی حداکثری به منابع الکترونیکی، راه اندازی شد. منابع موجود در حال حاضر شامل بالغ بر ۴۳۰۰ عنوان کتاب الکترونیکی در حوزههای مختلف علوم پایه و ۳۳۸۵ عنوان پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکدگان علوم و نیز متن کامل نشریه جنگ ریاضی دانشجو میباشد. دسترسی و امکان رؤیت و مرور متن کامل این منابع برای کسانی فراهم شده است که با شناسه یکتای دانشگاه تهران به نرم افزار کتابخانهای آذرسا متصل شوند. با توجه به محدودیتهای قانون کپی رایت، جهت دریافت و دانلود فایل کامل کتابهای الکترونیکی لازم است با پست الکترونیکی کتابخانه، به آدرس lib.scicence@ut.ac.ir مکاتبه صورت گیرد.
لینک جستجو در منابع الکترونیکی: https://lib1.ut.ac.ir:8443/site/digital
مهم: این کتابخانه به منظور غنای هر چه بیشتر مجموعه خود از دریافت کتابهای اهدایی (چاپی و الکترونیکی) استقبال مینماید. بویژه از اعضای محترم هیأت علمی استدعا دارد نسخی از کتابهای تألیفی خود را جهت استفاده دانشجویان به این کتابخانه اهدا نمایند.
با تشکر فراوان از پرسنل زحمتکش کتابخانه دانشکدگان علوم؛ و عرض تبریک هفته کتاب و کتابخوانی.