میکروسکوپ های نیروی اتمی یا AFM (24 و 31 تیر)

25 04 2021 20:28

کد خبر : 9995954

تعداد بازدید : 65

 

درباره دوره

میکروسکوپ های نیروی اتمی یا AFM

میکرسکوپ نیروی اتمی یا AFM دستگاهی است که برای بررسی مورفولوژی سطحی مواد در ابعاد نانومتر بکار می رود. این دستگاه بر اساس نیروی واندروالسی بین اتمی بنا شده است. در این دستگاه به کمک یک پروپ فوق العاده تیز، خصوصیات سطح نمونه را به وسیله نیروی برهم کنشی با اتم های سطح جسم، اندازه گیری می کند و با ثابت نگه داشتن مقدار نیرو در حالی که پروب سطح نمونه را می پیماید ، امکان ایجاد نگاشت ها و تصاویر سه بعدی از سطـح را فـراهـم مـی کنـد. داده هـا و سیگنال های دریافتی در این دستگاه نمایانگر اطلاعاتی در مورد ساختار مولکولی و ساختار اتمی نمونه است.

علاوه بر این ، در میکروسکوپ های نیروی اتمی دو قابلیت مهم موجب افزایش و گسترش میزان بکارگیری آن در زمینه های بیوتکنولوژی و نانو فناوری و مهندسی پزشکی شده است. یکی محیط داخلی دستگاه است که نیازی به خلاء نداشته و هوا ، گاز و حتی مایع نیز می تواند در آن محیط قرار گیرد. مسلما، این امر استفاده از نمونه های بیولوژیک (همانند سلول ها و پروتئین ها ) به صورت زنده و فعال (حتی خارج از بدن موجود زنده) را امکان پذیر می‌کند. شاخصه مهم دیگر دستگاه، عدم نیاز به پوشش دهی نمونه ها است که موجب حذف مراحل سخت و دشوار آماده سازی نمونه می شود. فرایند تصویربرداری از سیال برای این دستگاه مزیتی محسوب می شود که همراه با سایر امکانات دیگرش امکان مشاهده فرایندهای زیستی در زمان واقعی را میسر می سازد.

دوره آموزش «میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM توسط آقای دکتر یاسر عبدی به صورت غیرحضوری ارائه می شود. این دوره شامل در سه جلسه دو ساعته به صورت آنلاین برگزار می شود و در تدریس دوره علاوه بر مباحث نظری به صورت تصویری از عملکرد دستگاه ها در حین کار آشنا خواهید شد.

این دوره آزمون پایانی ندارد و گواهی پایان دوره براساس شرکت فعالانه در کلاسها ارائه خواهد شد. گواهی پایان دوره به صورت دوزبانه (فارسی و انگلیسی) و با مهر و امضای مدرس و معاونت آموزشی پردیس علوم دانشگاه تهران خواهد بود.

هزینه ثبت‌نام در این دوره، 340 هزار تومان است.

 

در باره مدرس:

این دوره توسط دکتر یاسر عبدی استاد تمام دانشکده فیزیک دانشگاه تهران برگزار می شود. دکتر عبدی متخصص حوزه های نانوفیزیک و نانوالکترونیک تجربی است و بیش از 150 مقاله ISI در مجلات معتبر علمی دارد.

https://scholar.google.com/citations?user=w6X68R4AAAAJ&hl=en

http://physics.ut.ac.ir/~abdi/

 

سرفصل های درس:

  • مکانیزم علکرد دستگاه AFM
  • آشنایی عملی با نحوه کار دستگاه و تنظیمات و ...
  • آشنایی با تکنیکهای آماری آنالیز داده های AFM
  • مدهای مختلف کار با AFM
  • آشنایی با EFM, MFM, PiezoFM

 

زمان برگزاری سری اول دوره:

24 تیر 1400، از ساعت 16 الی 19

31 تیر 1400، از ساعت 16 الی 19

زمان برگزاری سری های بعدی این دوره، متعاقبا اعلام خواهد شد.

ثبت نام دوره