موسسه الکتروشیمی دانشگاه تهران

تاریخچه-الکتروشیمی

17 07 2021 20:24

کد خبر : 9993467

تعداد بازدید : 191

 

موسسه الکتروشیمی فعلی فعالیت خود را  از سال 1375 به عنوان آزمایشگاه شیمی تجزیه تحقیقاتی در فضا و امکانات بسیار محدود و با مسئولیت محدودآغاز کرد. این آزمایشگاه تحقیقاتی در دی ماه 1383، با عنوان "مرکز عالی الکتروشیمی" با امکانات بیشتر، تاسیس گردید و توسط وزیر نفت محترم وقت، جناب آقای مهندس زنگنه، حجه الاسلام حاج آقا ابوترابی، رئیس دانشگاه تهران جناب آقای دکتر رضا فرجی دانا و هیات رئیسه محترم وقت دانشگاه تهران افتتاح شد.


الکتروشیمی شاخه ای کاربردی از علوم میان رشته ای می باشد که از گذشته تا به امروز تحولی عظیم در زندگی بشر ایجاد نموده است. انرژی های نو، باتری ها، ابرخازن ها، پیل های سوختی، حسگرها و زیست حسگرها، الکتروسنتز مواد و نانومواد، الکتروکاتالیست ها، جداسازی های الکتروشیمیایی، خوردگی، صنایع آبکاری، الکترووینینگ، الکترولیز، کلروآلکالی و ... همه مثال هایی هستند که نشانگر تاثیر  این دانش در زندگی صنعتی انسان هاست.


بدلیل اهمیت گسترده این علم در علوم و صنایع مختلف و به منظور توسعه فضا و تامین امکانات لازم جهت فعالیتهای پژوهشی بیشتر بخصوص برای نسل جوان، و همچنین تولید دانش فنی و تولید دستگاهها و خدمت رسانی با استفاده از توسعه زمینه های متنوع الکتروشیمی، به حوزه های مختلف از جمله صنایع نفت و گاز، کشاورزی، پزشکی، داروسازی، و محیط زیست، و با عنایت به توانمندی و سابقه علمی و پژوهشی اساتید این حوزه در دانشگاه تهران و در راستای تحقق هر چه بهتر اهداف  اسناد بالا دستی کشور  در دو حوزه مهم آموزش عالی و صنعت با توجه به ضرورت تعمیق ارتباط موثر دانشگاه با صنعت، با مساعدت وزارت نفت و همکاری دانشگاه تهران، کلنگ ساختمان جدید مرکز عالی الکتروشیمی در پردیس شمالی دانشگاه در اسفند 1386 زده شد.   و در نهایت در سال 1393 موسسه الکتروشیمی دانشگاه تهران به عنوان یک موسسه پژوهشی نوع سوم وابسته به دانشگاه تهران  و وزارت نفت مشغول به فعالیت شد.


موسسه الکتروشیمی به عنوان آغازی برای استفاده از علوم نوین الکتروشیمی برای ارتباط با صنایع مختلف و حل مشکلات داخلی و دانشگاهی و حفظ ثروت ملی ایجاد شده است. در حال حاضر از لحاظ تکنولوژی تنها مرکز تحقیقاتی الکتروشیمی ایران است که با اتکا بر دانش فنی اساتید خود در بسیاری از زمینه های تحقیقاتی حوزه شیمی تجزیه و الکتروشیمی مشغول به فعالیت می باشد.



 

مشخصات ساختمان - الکتروشیمی

17 07 2021 20:27

کد خبر : 9993453

تعداد بازدید : 135

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ساختمان موسسه الکتروشیمی با زیربنای 4450 متر مربع در پردیس شمالی دانشگاه تهران مجاور پارک علم و فناوری واقع شده است. این ساختمان سه طبقه از دوازده آزمایشگاه  (چهار آزمایشگاه تحقیقاتی-دانشجویی، دو آزمایشگاه تجهیزات پیشرفته، یک آزمایشگاه صنعتی، یک آزمایشگاه فناوری های دانش بنیان و چهار آزمایشگاه جهت پروژه های پایلوت نیمه صنعتی که هنوز راه اندازی نشده اند) کتابخانه، سایت کامپیوتر، کارگاه الکترونیک، دفتر مجله، اتاق های اداری، اتاق کنفرانس و آمفی تئاتر 90 نفره، تشکیل شده است.

 

اعضا - الکتروشیمی

17 07 2021 20:35

کد خبر : 9993439

تعداد بازدید : 197

در حال حاضر موسسه سه عضو هیات علمی اصلی و چهار عضو هیات علمی وابسته و چندین عضو هیات علمی همکار دارد که در گروه های تحقیقاتی مستقل مشغول به فعالیت هستند. ریاست موسسه الکتروشیمی را در حال حاضر آقای دکتر محمدرضا گنجعلی برعهده دارد. همچنین تاکنون بیش از 100 دانشجو در مقاطع فوق دکترا، دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد از موسسه فارغ التحصیل شده اند. و در حال حاضر حدود 40 دانشجو در مقاطع مختلف و در زمینه های متنوع در مرکز مشغول فعالیت هستند.

تجهیز موسسه الکتروشیمی به دستگاههای پیشرفته خارجی و داخلی امکان تحقیق برای دانشجویان بیشتری در مقاطع تحصیلی فوق دکتری، دکتری، کارشناسی ارشد و همکاری با اعضای هیات علمی های دیگر داخل و خارج ایجاد نموده است.

مرکز عالی الکتروشیمی هر ساله در قالب تبادل دانشجو با کشورهای اروپایی ( نظیر آلمان، چک، ایرلند، یونان، فنلاند، لهستان، انگلیس، اتریش، سوئد، چین، قطر و ...) و یا در قالب فرصت مطالعاتی در حوزه های علمی مختلف الکتروشیمی پذیرای دانشجویان و اساتید محترم داخل و خارج از کشور می باشد.



 

اهم فعالیتها

اهم فعالیتها - الکتروشیمی

17 07 2021 20:37

کد خبر : 9993425

تعداد بازدید : 138

مرکز عالی الکتروشیمی در شاخه های مختلف الکتروشیمی اعم از انرژی های نو، باتری ها، ابرخازن ها، پیل های سوختی، حسگرها و زیست حسگرها، الکتروسنتز مواد و نانومواد، الکتروکاتالیست ها، جداسازی های الکتروشیمیایی، خوردگی، الکتروشیمی تجزیه ای و االکتروشیمی صنعتی در  چهار زمینه اصلی زیر فعالیت می کند:

  •  فعالیت های آموزشی و ترویج علم (برگزاری سخنرانی ها وکارگاه ها و ...)

برگزاری سمینارهای بین المللی تخصصی با بستر مناسب ایجاد شده در موسسه و راه اندازی کارگاه های های تخصصی در برنامه های اصلی موسسه در راستای بین المللی شدن و آموزش می باشد.

  • فعالیت های پژوهشی و بین المللی که شامل پژوهشهای علمی-بنیادی که منجر  به تولید علم بصورت چاپ مقالات تحقیقاتی، مروری، تالیف و ترجمه کتب علمی می شود.

در زمینه مقالات و سایر فعالیت های مشترک بین المللی، این موسسه جایگاه اول در دانشگاه تهران را داراست. در زمینه انتشار کتاب های مشترک بین المللی نیز تا کنون بیش از بیست فصل از کتاب با انتشاراتی مانند crc press، wiley،  elsevier و  یک کتاب کامل (انتشارات الزویر) منتشر کرده است و همکاری با پژوهشگران خارجی در انتشارات معتبر دانشگاهی بین المللی همچنان ادامه دارد.
در حال حاضر موسسه دارای یک عنوان مجله بین المللی با نام  Analytical and Bioanalytical Electrochemistry می باشد که توسط  WOS و scopus ایندکس می شود.

  • پژوهشهای فناورانه کاربردی-صنعتی که منجر به تولید دانش فنی طراحی و ساخت ابزارها یا دستگاه های با تکنولوژی بالا برای تولید ثروت و خدمت  به کشور می شوند.
  • ارائه مشاوره علمی به وزارتخانه ها، سازمانها و نهادهای دولتی و کارخانجات و شرکتهای خصوصی و انجام خدمات آنالیز پیشرفته و مشاوره علمی

همچنین در راستای توسعه فعالیت خود در حوزه های بالا موسسه الکتروشیمی دانشگاه تهران تعاملات بسیاری را با سایر مراکز دانشگاهی  و تحقیقاتی برقرار نموده است:

  • همکاری مستمر با پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه طراحی و ساخت کیت های تشخیص دیابت، اندازه گیری داروهای غدد، شمارش تعداد اسپرم، و تشخیص جنسیت نوزاد در 7 هفته اول
  • همکاری مستمر با دانشکده علوم و فنون نوین و راه اندازی آزمایشگاه نانوبیوتکنولوژی و فعالیت در زمینه تشخیص زودهنگام سرطان ها
  • همکاری علمی و کاربردی با دانشکده مهندسی و دانشکده شیمی دانشگاه امیرکبیر در زمینه باطری های سرب اسید و کلر-آلکالی
  •  همکاری با دانشگاه گلستان (پذیرش فرصت مطالعاتی آقای دکتر قائمی با تخصص باطری های صنعتی) در زمینه سبک کردن وزن باطری های سرب اسید و ازایش کارایی باطری های سرب اسید
  • همکاری با دانشگاه خوارزمی و اقدام به راه اندازی مرکز ساخت غشاء های پلیمری اصلاح شده با نانو ذرات جدید که بروش الکتروشیمیایی سنتز می شوند.
  • همکاری با پژوهشگاه رنگ در زمینه پخت پلیمرهای اپوکسی با پایه نانوموادمغناطیسی و لانتانیدی سنتز شده بروش الکتروشیمیایی و شیمیایی
  • همکاری با دانشگاه تربیت مدرس در زمینه راه اندازی سیستم اندازه گیری دی اکسین ها در مواد غذایی برای اولین بار در کشور
  • همکاری با دانشگاه تربیت مدرس در زمینه ساخت کیت الکتروشیمیایی و شیمیایی برای تشخیص بیماری فنیل کتونوری در نوزادان)
  • همکاری با دانشگاه تربیت مدرس در زمینه ساخت کیت تشخیصی سرطان مثانه
  • همکاری با موسسه رویان در زمینه طراحی و ساخت بیوسنسور الکتروشیمیایی از جمله تشخیص آلزایمر و برخی از سرطان ها
  • همکاری با دانشکده بهداشت و پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه طراحی و ساخت سنسورهای الکتروشیمیایی هوشمند برای مانیتورینگ برای آلاینده های خطرناک
  • همکاری با دانشکده زمین شناسی پردیس علوم در زمینه طراحی و ساخت دستگاه اندازه گیری آرسنیک آب های شرب برای مناطق آرسنیک بالا