آئین نامه اهداء منابع - science- دانشکدگان علوم
جزئیات خبر
t1menu
03 02 2017 22:01
کد خبر : 9969994
تعداد بازدید : 173
اشتراک گذاری
https://science.ut.ac.ir/article/9969994
آئین نامه اهداء منابع
جزئیات خبر
آئین نامه اهداء منابع
08 08 2016 06:23
کد خبر : 9970661
تعداد بازدید : 54
یکی از روشهای تامین منابع کتابخانه، دریافت منابع اهدایی است. هدایا شامل منابعی است که داوطلبانه و بدون پرداخت هزینه به کتابخانه داده میشود. عدم پرداخت وجه به اهداءکننده بدین معنا نیست که این منابع هیچ هزینهای برای کتابخانه ندارد. هزینههای اینگونه منابع شامل: بررسی، فهرستنویسی، آمادهسازی، پردازش و هزینههای حفاظت و نگهداری میباشد.
منابع اهدایی باعث قوام مجموعه کتابخانه میگردد و منابعی را در اختیار قرار میدهد که شاید از طریق خرید قابل دسترس نباشند اما کثرت کتابهای اهدائی مشکلاتی را نیز در بر دارد از قبیل تکراری بودن و عدم نیاز کتابخانه و همچنین در مواردی وجود این کتب علاوه بر اتلاف وقت کتابدار، فضای زیادی را در کتابخانه اشغال مینماید بدون اینکه استفاده چندانی داشته باشد.
بنابراین همان معیارهایی که به هنگام خرید منابع مورد متوجه قرار میگیرد در هنگام پذیرش منابع اهدایی نیز میبایست لحاظ شود. بنابراین دریافت منابع اهدایی باید بر اساس خطمشی مجموعهسازی صورت پذیرد.
شرایط پذیرش منابع اهدایی
بند 1. ارائه لیستی کامل از کتب قبل از اهداء توسط اهداء کننده جهت بررسی و تائید مسئول کتابخانه و گروه آموزشی مربوطه
بند 2. همخوانی موضوع کتابهای علمی با رشتههای تحصیلی دانشگاهی و رده سنی
بند 3. دارا بودن ظاهر فیزیکی مناسب و قابل استفاده
تبصره 1. کتابخانه پردیس علوم در زمینه نگهداری و یا اهداء کتابها به سایر کتابخانهها اختیار تام دارد و هیچ شرطی از طرف اهداءکنندگان را نمیپذیرد
تبصره 2. لازم به ذکر است که در صورت اهداء کتب مغایر با شرایط ذکر شده به یک گروه آموزشی، کتابخانه هیچگونه مسئولیتی در قبال ثبت و فهرستنویسی آنها نخواهد داشت و گروه مربوطه در صورت تمایل به نگهداری کتب، میتواند ضمن قبول مسئولیت این امر، آنها را خارج از محدوده کتب ثبت شده در همان گروه آموزشی نگهداری نماید.
تبصره 3. ۳: کتابخانه موظف است پس از ثبت منبع در کتابخانه با ارسال نامه اعلام وصول از اهدا کننده تقدیر و تشکر نماید.این آیین نامه در 3 بند و ۳ تبصره در تاریخ 28/ 04/ ۱۳95 به تصویب شورای پژوهشی پردیس علوم دانشگاه تهران رسید و قابل اجرا میباشد.
اشتراک گذاری
https://science.ut.ac.ir/article/9970661